Як повідомив голова комітету Олександр Мережко (на знімку), його учасники ухвалили рекомендацію Верховній Раді денонсувати один із договорів СНД, розглянули питання про створення Міжнародного трибуналу зі злочину агресії, а також утворили групи дружби із Зімбабве та Новою Зеландією.

До слова, раніше Олександр Мережко провів зустріч з відповідальним представником Міністерства закордонних справ Німеччини з питань співробітництва з Україною та Молдовою Томасом Ленком.

Співрозмовники обговорили актуальні питання міжнародних відносин та світової політики, європейської і євроатлантичної інтеграції, безпекової та гуманітарної ситуації в Україні, посилення військово-технічної допомоги Україні, а також санкційної політики стосовно рф та запровадження вторинних санкцій.

Голова комітету висловив вдячність за всебічну допомогу Німеччини та наголосив на важливості посилення співробітництва між нашими державами в питанні вступу України до ЄС та НАТО, інформує пресслужба Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.