Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з японською колегою.

За підсумками зустрічі український Прем’єр-міністр наголосив, що на порядку денному міждержавної співпраці з Японією продовжують бути «підтримка Формули миру Президента України, реалізація реформ, співпраця у сфері інфраструктури, цифровій та атомній галузях, підготовка до Конференції відновлення в Токіо».

Про це Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі. 

«Ми провели зустрічі вже з двома бізнес-делегаціями з Японії й зацікавлені в розміщенні в Україні виробництв провідних японських компаній», – інформує Прем’єр-міністр і висловлює сподівання, що на Конференції відновлення в Токіо наступного місяця Україна матиме практичні результати.

«Пані міністр також підтвердила, що японська сторона готує для підписання низку важливих документів. Наше спільне завдання – залучити якнайбільше приватних японських компаній до відбудови України», – йдеться у дописі.

Денис Шмигаль подякував Японії за всебічну підтримку, а також за «вагому гуманітарну та фінансову допомогу. Зокрема, за рішення Японії виділити 1 млрд доларів на забезпечення гуманітарних проєктів і відбудову з готовністю збільшити цю суму до 4,5 млрд доларів через механізми міжнародних інституцій».