Про це написав заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв у Телеграмі. 

«Це значить, що Україну в майбутньому розглядають як одного з ключових донорів безпеки в Європі. І не дивно. Більшість європейських країн, на відміну від України, є небоєздатними й фізично, й морально. Наше керівництво Генштабу має величезний досвід сучасної війни, який натівським генералам ще тільки доведеться осмислити. Тож угода з британцями – це перша ластівка. Будуть і інші», – написав Чернєв.

Він зауважив, що, на жаль, поки що найкраще, що виходить в України  – це воювати. Але в сучасному світі це також є величезною конкурентною перевагою. 

«Тому в Україну як найбоєздатнішу державу європейці та американці  мають намір вкладати гроші та військові технології, щоб перетворити нас на одного з гарантів європейської безпеки», – зазначив заступник голови оборонного Комітету.

 

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський та прем’єр Великої Британії Ріші Сунак 12 січня в Києві підписали оборонну Угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Британією. Її називають історичною. Задекларовані цілі – допомогти Україні перемогти у війні та не допустити нового нападу росії.

Підготувала Ольга СРІБНА. 

Фото пресслужби Президента.

Фото зі сторінки Єгора Чернєва у Фейсбуці.