Про це він написав у своєму телеграм-каналі: «Воїни Повітряних сил Збройних Сил України знищили ворожий літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт противника Іл-22. Дякую Повітряним силам за чудово сплановану та проведену операцію у Приазов’ї! Слава Україні!».

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, коментуючи факт ураження двох літаків рф над Азовським морем, у соцмережі написав: «Це вам за Дніпро! Горіть у пеклі, нелюди!». Цього дня у Дніпрі відбулася панахида за загиблими 14 січня 2023 року від ракетного удару рашистів містянами. Тоді окупанти вдарили по багатоповерхівці, у якій мешкало 1700 осіб, крилатою ракетою Х-22. Було зруйновано два під’їзди, де загинули 46 цивільних, зокрема й шестеро дітей. Ще 80 осіб тоді постраждали.

Поки що інформації про те, як вдалося знищити літак далекого радіолокаційного виявлення А-50, який за рівнем захисту приблизно дорівнює авіаносцю і завдяки своїй потужності бачить цілі на такій відстані, з якої ракети не можуть його вразити, поки що немає.  А-50 за допомогою оптиковолоконних бортових систем здатний виявляти балістичні  ракети на відстані до 800 км, а радіолокаційна станція здатна знаходити та супроводжувати літаки  та крилаті ракети на відстані до 700 км. Мінімальна вартість літака — 330 мільйонів доларів. Це вже другий А-50, який росія втратила за час війни (перший у білорусі було уражено партизанами 26 лютого 2023 року). Немає поки що інформації і про те, скільки людей перебувало на борту знищених ворожих об’єктів. На сторінці Повітряних сил ЗСУ у Фейсбуці є тільки рядок: «Далі буде...».

За оперативною інформацією Командування Об’єднаних сил Збройних Сил України станом на 6-ту ранку 15 січня протягом минулої доби відбулися 94 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав 7 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Від ворожих атак постраждало село Вільхуватка Куп’янського району на Харківщині. Там пошкоджено складські приміщення цивільного підприємства. Вночі 14 січня окупанти вдарили і по Вовчанську, де пошкодили тік і два ангари сільськогосподарського підприємства. Під удар потрапив і Куп’янськ. У місті частково зруйновано приватні житлові та господарчі будинки. Попередньо, ворог для ударів застосував керовані авіабомби.

«У зоні відповідальності ОСУВ «Північ» на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами ППО України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. Підрозділи ракетних військ уразили три райони зосередження особового бойового складу, озброєння та військової техніки, засіб протиповітряної оборони та два склади боєприпасів противника», — йдеться у повідомленні Командування Об’єднаних сил ЗСУ.

Також у штабі ООС повідомляють, що загальні втрати ворога з 24 лютого 2022 року до середини січня цього року становили орієнтовно 370 980 осіб. Силами оборони знищено 6 089 танків, 11 322 бойові броньовані машин, 650 засобів ППО, 329 літаків і 324 гелікоптери. Крім того, ворог втратив 6 865 БПЛА оперативно-технічного рівня, 1 815 крилатих ракет, 11 698 одиниць автомобільної техніки і цистерн та 1 356 одиниць спеціальної техніки.

Серед втрат російської армії — 23 кораблі/катери та 1 підводний човен.