Додаткове фінансування для кожної бригади. Уряд ухвалив рішення про виділення з резервного фонду державного бюджету 792 мільйонів гривень на зміцнення обороноздатності. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ці додаткові кошти розподіляються військовими підрозділами на дуже нагальні потреби. На закупівлю боєприпасів, тепловізорів, дронів», — зазначив очільник уряду і додав, що ідеться про додаткове фінансування для кожної бригади (пропорційно до сплаченого у грудні ПДФО).

«Кошти йтимуть на потреби тут і зараз. Те, що рятує та допомагає у боротьбі з ворогом, зокрема дрони та боєприпаси. Нагадаю, що виступив співавтором норми, щоб 10 відсотків від сплаченого ПДФО військовослужбовцями конкретної військової частини поверталося. В умовах повномасштабного вторгнення маємо робити все, щоб посилювати армію. Адже саме воїни відвойовують кожен сантиметр української землі та борються з окупантами обличчям до обличчя», — зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

єВідновлення. Крім того, уряд затвердив постанову, яка вдосконалює механізм реалізації програми єВідновлення.

«Спрощуємо припинення права власності на знищений об’єкт. Покращуємо взаємодію міністерств щодо обміну інформацією. Прописуємо чіткий алгоритм оскарження дій комісій. Оновлюємо порядок нарахування коштів та їх використання на будівництво приватного, садового або дачного будинку. Вносимо також інші зміни», — пояснив очільник уряду.

Бронювання. Уряд вніс і зміни до постанови, якою регулюються питання бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, щодо бронювання працівників підприємств оборонно-промислового комплексу.

«Відтепер підприємства оборонно-промислового комплексу зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю та без урахування рівня дефіцитності їх військової спеціальності. Це дасть змогу посилити потенціал оборонно-промислового комплексу та забезпечити оборонним підприємствам можливість стабільно працювати і нарощувати обсяги виробництва», — прокоментував заступник міністра економіки України Ігор Фоменко.

Тарифи. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд забезпечив і незмінність тарифів для населення на тепло, газ і електрику.

«Люди, які потребують підтримки, отримують житлово-комунальні субсидії. Процедура максимально спрощена, заявник подає мінімум даних, решту інформації збирає Пенсійний фонд», — зазначив Прем’єр-міністр.

За словами Прем’єр-міністра, опалювальний сезон 2023—2024 років Україна проходить за рахунок газу власного видобутку. Станом на сьогодні в газосховищах є майже 11,3 мільярда кубометрів газу. Денис Шмигаль запевнив, що цього вистачить, щоб успішно завер-шити опалювальний період.

Вл. інф.