Про це розповіла народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань інтеграції України з ЄС, голова делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева

«І Президент Володимир Зеленський, і представники його команди обговорили разом із партнерами велику кількість пакетів підтримки. Наприклад, Латвія вже анонсувала програми фінансової допомоги для виробництва дронів у нашій державі. Ми чітко почули, що у Швейцарії прийматимуть наступний саміт стосовно «формули миру» на рівні світових лідерів. Президент запросив на нього всіх, хто поділяє цінності України, яка бореться сьогодні не лише за своє існування, а й доводить, що саме ми є найдієвішою армією світу», - зазначила парламентарій.

За її словами, нещодавні обстріли Одеси, Харкова й Херсонщини доводять, що Україні потрібно більше таких систем як Patriot і NASAMS.

«Про це ми також говоримо з нашими американськими, канадськими колегами, які прибули на саміт. Звісно не забуваємо про українців, які донині потребують гуманітарної допомоги. З нами однозначно стоятимуть пліч-о-пліч. Це доводять як лідери парламентського виміру, так і окремі світові титани економічного простору, ті, хто допоможе Україні виробляти власними силами необхідну зброю», - сказала народна депутатка.

Вона наголосила, що на Форумі чітко помітна важлива тенденція – міжнародні компанії готові вкладати гроші в Україну.

«Бізнес дивиться на нас як на перспективний ринок у різних напрямках – це і бонди, і державні облігації, ІТ-сектор, виробництво їжі, готові продукти, легка промисловість, будівництво тощо. Саме тут і зараз формується безліч контактів. Ми ж повинні надати партнерам ту ділянку, яку вони могли б закривати», - підсумувала Марія Мезенцева.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України