рашисти активізувалися на Мар’їнському напрямку. Проте Авдіївський залишається найгарячішою точкою фронту. Ворог не полишає спроб повністю оточити Авдіївку, але українські захисники продовжують стримувати ворожі сили та завдають ворогу величезних втрат.
Аналітики кажуть: росіяни під Авдіївкою вже втратили вдесятеро більше техніки, ніж ЗСУ. 

Незважаючи на це, противник продовжує атакувати з усіх боків по нашій обороні, систематично проводячи штурмові дії. Зазвичай наступальним операціям росіян передує обстріл артилерії та із РСЗВ.

Військові зазначають, що особливістю 2024 року є велика кількість бомбових авіаударів за нашими позиціями та містом. російська авіація стає основним компонентом на Авдіївському напрямку. Про це свідчить і статистика.

За весь минулий рік окупанти завдали по Авдіївці 146 авіабомбових ударів. А з 1 по 24 січня цього року — вже понад 300 авіаударів.

Від Авдіївки майже нічого не залишилося. Таку саму тактику «випаленої землі» ворог застосовує й до інших українських населених пунктів, які не може взяти. Щось подібне відбувається зараз і на південних ділянках фронту, зокрема біля Кринків, де сили оборони продовжують утримувати плацдарм попри тяжкі умови бойових дій.

«Ворог там намагається всіма силами витіснити наших морських піхотинців. Це йому не вдається. Саме на прикладі Кринків можна яскраво спостерігати за технологічними можливостями ЗСУ. Коли артилерія з правого берега Дніпра й дрони забезпечують знищення всієї техніки, яку ворог намагається підтягнути й цим вплинути на наші підрозділи...

Втрати в техніці біля Кринків у ворога просто колосальні. Втім, використовуючи авіацію, противник знищив вщент сам населений пункт. Саме в таких умовах, коли вкрай важко закріпитися і знайти позиції для оборони, діють наші військові. Наші підрозділи продовжують утримувати плацдарм, а їх забезпечення продовжується за допомогою дронів», — так коментує ситуацію на лівобережжі Херсонщини аналітик Defense Express Сергій Згурець.

Тим часом триває й робота по тилах противника, зокрема й у кіберпросторі рф з руйнівними наслідками. Головне управління розвідки МОУ України інформує про знищення бази даних далекосхідного науково-дослідного центру космічної гідрометеорології «планета».

Вказане державне підприємство федерального рівня займається прийомом та обробкою даних із супутників, а також забезпечує відповідною продукцією понад 50 державних суб’єктів країни-агросора. Атаку проти далекосхідної (найбільшої з трьох) філії НДЦ космічної гідрометеорології «планета» здійснили кіберволонтери-патріоти з групи «BO Team». У такий спосіб було завдано істотний удар по безпосередніх споживачах того центру — міністерству оборони і генштабу рф, службах мнс рф, «роскосмосу», сєверному флоту тощо.

Ще один бонус — повністю відрізана від мережі станція рф в Арктиці на острові большевік, яка виконує важливі завдання у військовій сфері.

Загалом десятки стратегічних компаній рф, які працюють на оборонку і відіграють ключову роль у підтримці російських окупаційних військ, тривалий час залишатимуться без критично важливої інформації та сервісів. Тож український кібервітер у далекосхідному тилу ворога вже невдовзі стане добрим союзником наших захисників безпосередньо на полі бою, значно зменшуючи бойові спроможності противника. У ГУР МОУ запевняють: далі буде...