Є влучання у промисловий об’єкт, пошкоджено житлові будинки та інфраструктуру, є постраждалі.

За словами речниці ОК «Південь» Наталі Гуменюк, запускаючи «шахеди», ворог вдається до тактичних хитрощів — використовує низький прохід БПЛА над водою, максимально ускладнюючи їх виявлення для засобів протиповітряної оборони. А також дрони заходили «з напрямку фактично житлових кварталів, хоча маневрували й серед промислових».

Останнім часом запуски ударних дронів росіян відбуваються меншими групами, але дуже розгалужено чи, навпаки, скупчено, як було по Одещині. «Це пошук нової тактики, і це очевидно. Ворог намагається розвідати готовність і влучність систем протиповітряної оборони, їхнє розташування для того, щоб спланувати майбутні потужні акції», — пояснила Наталя Гуменюк.

Тим часом, за даними Генштабу ЗСУ (на 25.01), на фронті за минулу добу відбулося 58 бойових зіткнень. Зокрема, на Бахмутському напрямку силами оборони відбито 7 атак противника, на Авдіївському — 12.

Днями розвідка МО Великої Британії повідомила, що протягом останніх двох тижнів російські загарбники знову перейшли до наступу по всій лінії фронту. Проте військові експерти, погоджуючись з тим, що ворог справді активізувався, кажуть, що це сталося набагато раніше.

«Наприклад, якщо ми говоримо про Авдіївський відтинок фронту, то там активізація триває уже понад три місяці — із жовтня минулого року. На Лимано-Куп’янській вісі — з травня-червня. У районі Бахмута — із жовтня-листопада. А на Запоріжжі, особливо це стосується кишені Вербове — Новопрокопівка — Роботине, активізація росіян не зупиняється з листопада-грудня», — зазначив у коментарі Укрінформу військовий оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

Спостерігачі найгарячішою точкою фронту називають Авдіївку. За нею — Бахмут, Новомихайлівка, Куп’янськ.

Наші військові розповідають, що на Авдіївському напрямку ворог щодня застосовує багато КАБів, авіаційних бомб, РЕБ та нічні дрони. На Бахмутському росіяни посилюють обстріли з важкої далекобійної артилерії та рясно поливають наші позиції боєприпасами, яких у них, на жаль, вистачає, і їх більше, ніж у нас. Вираховувати вогневі точки ворога допомагає швидка контрбатарейна робота. Для цього українські захисники використовують артилерійські радари, засоби артрозвідки, БПЛА.