Як розповіли в обласній раді, учасники створили листівки з зображенням одного з елементів чи об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО в Австрії. На сьогодні в країні налічується 12 найменувань об’єктів зі списку Світової спадщини ЮНЕСКО і десять елементів. Всього на конкурс надійшло більше двохсот робіт з різних куточків області та навіть з-за кордону - від тих, хто вимушено переїхав.

Організатори нагадали, що об’єкти Світової спадщини - це видатні культурні та природні цінності, що вважаються надбанням усього людства. Вони перелічені в спеціальному Списку, де станом на минулий рік - 1157 об’єктів зі 167 країн світу, зокрема: 900 культурних, 218 природних і 39 змішаних.

«Якщо про українські об’єкти у нас вже багато хто знає, то про австрійські – майже ніхто. Саме тому я вдячна Почесному Консульству Австрійської Республіки у місті Дніпрі за те, що вони ініціювали такий конкурс. Я вітаю переможців конкурсу і висловлюю вдячність викладачам, які навчають творити та висловлювати свої емоції через малюнок», – сказала депутат, начальник управління культури та спорту облради Лілія Гиренко.

В організації заходу взяли участь Почесне Консульство Австрійської Республіки у Дніпрі, управління з питань культури та спорту виконавчого апарату облради та ГО «ЖІНКИ плюс», що акредитована міжурядовим комітетом ЮНЕСКО.

«Було важко визначити переможців. Це видно з цифри – 35 кращих! Проте всі учасники молодці. Перед Різдвом ми оприлюднили список тих, чиї роботи вийшли у фінал. Була одна робота, про яку хочеться сказати — це робота хлопчика з Нікополя, який, на жаль, не встиг зробити малюнок для конкурсу через постійні обстріли. Проте його викладач прислав авторський малюнок хлопчика, щоб журі оцінило, яка це талановита дитина. Тяжко уявити, що відчувають діти з Нікополя, Покрова, Марганцю, інших громад, що перебувають під обстрілами. Проте творчість бере гору – і вони малюють, беруть участь у конкурсах, творять і намагаються жити звичайним життям», – підкреслила ініціаторка конкурсу та керівниця PR Управління Почесного Консульства Австрійської Республіки у місті Дніпрі Ірина Фоменко.

Фіналістів обласного конкурсу відзначили в музеї Літературного Придніпров’я. Переможцям запропонували зіграти у лотерею і таким чином самостійно обрати собі подарунок. Вони самі витягали номерки, під якими значилися призи.

«Дуже вдячна організаторам за цей конкурс і таке святкування. Це був ковток нових вражень, знань, емоцій та поштовх до дитячої творчості», – каже викладач Нікопольського фахового коледжу Ольга Світла.

А квартет Дніпропетровської філармонії ім. Л.Б. Когана привітав учасників заходу концертом, де звучали твори австрійських композиторів.

Фото Дніпропетровської обласної ради.