На жаль, російські терористичні атаки призвели до жертв та поранень серед цивільних осіб.

Зруйновано та пошкоджено житлові приватні та багатоквартирні будинки та іншу цивільну інфраструктуру. Оперативну інформацію станом на ранок 7 лютого надала прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює українські населені пункти з території росії та збільшує щільність мінних полів уздовж державного кордону України. Окупанти завдали авіаударів по районах населених пунктів Ветеринарне, Охримівка, Мала Вовча (Харківська область). Під ворожий артилерійський та мінометний обстріл потрапили понад 20 населених пунктів, серед яких Покровка, Шпільське, Холишівське, Костянтинівка (Сумська область), Козача Лопань, Стариця, Вовчанськ, Плетенівка, Мала Вовча (Харківська область).

На Куп’янському напрямку окупанти завдали авіаудару поблизу населеного пункту Піщане (Харківська область). рф обстріляла з артилерії та мінометів понад 15 населених пунктів, серед яких Синьківка, Петропавлівка, Кислівка, Котлярівка (Харківська область).

На Лиманському напрямку українські захисники відбили 14 штурмів на околицях Білогорівки (Луганська область), Тернів, на північ від Григорівки (Донецька область). У тій місцевості противник робив спроби прорвати українську оборону — без успіху. Ворог обстріляв з артилерії та мінометів майже 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили вісім атак на околицях Богданівки та Кліщіївки (Донецька область), де окупанти робили спроби покращити свою тактичну ситуацію. Під артилерійський та мінометний обстріл потрапили приблизно 10 населених пунктів, серед яких Григорівка, Богданівка, Кліщіївка, Андріївка (Донецька область).

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 20 атак біля Новобахмутівки, Авдіївки та ще вісім атак біля Первомайського, Невельського (Донецька область). У тій місцевості окупанти робили спроби прорвати українську оборону. Противник обстріляв з артилерії та мінометів майже 20 населених пунктів, серед яких Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Авдіївка, Первомайське (Донецька область).

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати окупантів на околицях Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки (Донецька область). Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися населені пункти Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Парасковіївка.

На Запорізькому напрямку Сили оборони України відбили чотири атаки біля Роботиного та на захід від Вербового (Запорізька область). У тій місцевості окупанти за підтримки з повітря робили спроби прорвати українську оборону — без успіху. Під артилерійським та мінометним вогнем противника опинилися понад 20 населених пунктів, серед яких Полтавка, Малинівка, Роботине, П’ятихатки, Плавні (Запорізька область).

На Херсонському напрямку окупанти не полишають свого наміру гнати українські підрозділи на лівому березі Дніпра. Так, протягом доби ворог здійснив безуспішні штурми позицій українських військ. Противник обстріляв з артилерії місто Херсон, населені пункти Новоберислав, Берислав (Херсонська область). Крім того, окупанти завдали ударів МЛРС по населених пунктах Іванівка, Кринки, Новотяхинка, Токарівка (Херсонська область).