Як зазначається у дописі, розміщеному на сторінці комітету у Фейсбуці, Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Естонії за підтримку України, а також за послідовну адвокацію європейської та євроатлантичної інтеграції. Вона відзначила зусилля Естонії, як і інших Балтійських держав, у переговорах зі Сполученими Штатами щодо затвердження військової допомоги Україні.

Також Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Естонії за підтримку рішення щодо роботи нового фінансового механізму ЄС для допомоги Україні Ukraine facility. Цей механізм передбачає залучення понад 50 мільярдів євро допомоги на відновлення України протягом наступних чотирьох років.

З огляду на євроінтеграційний шлях України, голова комітету зауважила, що зараз важливо ухвалити рамку перемовин з ЄС і варто це зробити навесні, ще до початку виборів в Євросоюзі.

Перший заступник голови комітету Вадим Галайчук відзначив співпрацю з Естонією на регіональному рівні. На розвитку міжрегіональної співпраці України із західними партнерами зараз зосереджена велика увага, бо роль регіонів у відбудові і відновленні України буде вкрай важлива. Тому реалізація спільних проєктів на рівні громад є позитивним прикладом і напрямом, який, за словами Вадима Галайчука, має розвиватися.

Заступниця міністра закордонних справ Естонії Кюлліке Сілласте-Еллінга пообіцяла підтримку Естонією України на шляху європейської інтеграції. Вона запевнила, що Естонія залишається відданою у збройній підтримці України. Тому ухвалила рішення про довгострокову підтримку і протягом чотирьох років віддаватиме на військову допомогу Україні 0,25 відсотка ВВП.

Кюлліке Сілласте-Еллінга додала, що Естонія працюватиме і з іншими державами, щоб переконати їх підтримувати Україну.

Фото зі сторінки Комітету з питань інтеграції України до ЄС у Фейсбуці.