Вирва після збиття російської ракети поза межами населеного пункту на Київщині.

Фото з телеграм-каналу Анатолія Федорука.

У ніч на четвер рф здійснила черговий терористичний обстріл України із застосуванням 26 далекобійних ракет різних типів, із них силами протиповітряної оборони збито половину. У Дніпрі, Львові, Запоріжжі є влучання і постраждалі. Найбільше ворог випустив у залпі 12 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, що злітали з авіабази «енгельс». Також є ймовірність, що російські терористи використали й північнокорейські ракети — було шість балістичних ракет типу «Іскандер-М» або ж KN-23 з воронезької області, з них відмінусували одну.

За словами речниці ОК «Південь» Наталії Гуменюк, така тактика повітряних атак не нова, «вона використовується ворогом з певною послідовністю чергувань для того, щоб трохи збити налаштування систем протиповітряної оборони». Мовляв, росіяни досить давно готувалися до цього ракетного удару, фактично з минулої атаки (7 лютого).

За даними Генштабу ЗСУ (на 15.02), протягом доби на фронті відбулися 83 бойові зіткнення. Найгарячіше — на Авдіївському напрямку. Наші оборонці протягом доби відбили 34 атаки ворога в районі Авдіївки та ще 6 атак біля Сєверного і Невельського Донецької області.

Прес-служба 3-ї окремої штурмової бригади офіційно підтвердила термінову передислокацію для посилення підрозділів Сил оборони України, що утримують Авдіївку, де сьогодні склалася надзвичайно критична ситуація — наступ на цьому напрямку проводять орієнтовно сім ворожих бригад, двом з яких було завдано критичного ураження.

Ситуація в місті залишається надзвичайно важкою, ворог проводить штурми та використовує десятки КАБів на день. Окремими батальйонами бригади проведено рейд у захоплені ворогом райони Авдіївки. «Наші бійці демонструють безпрецедентний героїзм. Ми змушені воювати на 360 градусів проти нових і нових бригад, які заводить противник», — каже командир бригади Андрій Білецький.

«В Авдіївці подекуди відбувається маневр відходу нашими підрозділами на вигідніші позиції. Ключове повідомлення щодо цього — постачання в Авдіївку та евакуація звідти ускладнені. Але задіяна запасна логістична артерія, підготовлена завчасно», — повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

Він пояснив: на цьому напрямку ворог має значну перевагу в особовому складі, авіаційній компоненті, працюють літаки, не заходячи в зону ураження, працюють КАБами, є перевага у снарядах. «Тобто є фізичні рамки — планка, вище за яку не стрибнеш, хоч як би прагнув», — зазначив речник. За його словами, російські окупаційні війська сунуть у міську забудову, за неї тривають бої. При цьому кількість штурмових груп ворога зростає, до них підключаються танки і бронетехніка.

Величезна армада одночасно задіяна проти наших частин, які героїчно тримають оборону Авдіївки, констатував Лиховій, наголосивши, що, на відміну від росіян, «ми воюємо не м’ясом, задіюємо і маневр, а коли ситуація стає найскладнішою, ухвалюються рішення про нові оборонні рубежі».


Наслідки ворожого удару по Львову.

Фото зі сторінки Андрія Садового у Фейсбуці.