«Лунали слова підтримки України, захоплення нашою стійкістю та мужністю наших воїнів. Дякую моєму колезі — голові комітету Томасу Гассіллуду за організацію такого важливого заходу.

Докладно обговорили ситуацію на полі бою, кожен із напрямків, детально зупинився на ситуації в Авдіївці. Подякував за потужну оборонну підтримку та постійну допомогу в розширенні можливостей наших воїнів. Франція справді цінує свободу й допомагає захищати її.

Про безпеку, захист, гарантії стабільності України та відновлення справедливості. І все це повністю відповідає як українським, так і європейським інтересам. Це ще одна чітка ознака міцної єдності та підтримки України.

Питання від колег і щодо відновлення України, і психологічної підтримки наших військових. Виробництво озброєння, спільні підприємства на території України. Підтримка оборонної галузі. Захист у кіберпросторі. Питання літаків.

Обговорили також і останні події в США та співпрацю росії з КНДР. Боєприпаси для наших воїнів, артилерія, захист українського неба — усе це було на порядку денному.

Наголосив щодо можливостей росії обходити санкції. Потрібно працювати з вторинними санкціями, бо рф постійно вигадує нові шляхи для отримання тих чи інших запчастин для озброєння.

Зупинилися на темі саміту НАТО у Вашингтоні та двосторонніх безпекових угод. Очікуємо більш чітку позицію від партнерів з НАТО, необхідно запросити Україну в НАТО. Для нас дуже важливо, щоб Франція була тим потужним голосом, який має не лише свою позицію, а й продовжує працювати з країнами — партнерами Альянсу щодо вступу України до Альянсу.

Обговорили також безпеку в Чорному морі, питання нашого «зернового коридору».

Треба постійно посилювати тиск за терор. Тиск у нашій обороні, у санкціях проти росії, у знищенні шляхів обходу санкцій російською державою та її компаніями, у політичному та юридичному тиску. Що більше тиску буде, то швидшим буде рух до відновлення нашої територіальної цілісності і міжнародного правопорядку. Окупант має бути знищений», — зазначив Олександр Завітневич.