Сьогодні тут діють 76 гуртків, де понад вісімсот вихованців створюють стрічки разом зі своїми викладачами та наставниками.

Майже чверть століття колектив кіноцентру очолює Олександр Кучма. Він каже, що головними напрямками були й лишаються аудіовізуальна культура, декоративно-ужиткове та театральне мистецтво, фольклор, етнографія, а також робота з художньо обдарованими дітьми.

 — «Веснянка» — це дружна родина, де підтримують один одного, — зізнаються викладачі. — Ми великий колектив, де є місце й обіймам, і взаємодопомозі. 

«Мої учні навчаються і у нашому театральному коледжі, і в столичному університеті імені Карпенка-Карого», — каже методистка Ірина Соломончук.

Лише у минулому році вихованці закладу взяли участь у 15 фестивалях і конкурсах, надіславши 63 фільми й отримавши 83 нагороди.

«Тут можна спробувати себе у ролі фотографа, відеооператора, відеомонтажера, і тобі допоможуть реалізуватися. Це неймовірні можливості для розвитку та творчості», — поділився вихованець Матвій Куц.

Загальний призовий фонд «Веснянки» налічує майже дві тисячі нагород. Серед них тридцять Гран-прі й більше двохсот відзнак міжнародних фестивалів та конкурсів, зокрема «Чілдрен Кінофест» і «Кінокімерія», UNICA і ANIMA, «Тбіліські зорі».

«Я була на сьомому небі від щастя, коли стала фіналісткою Всеукраїнського фестивалю для підлітків зі своїм фільмом «Самотність» про шкільний булінг», — розповідає вихованка студії Уляна Кондратюк.

Особливо пишаються тут «сріблом» з UNICA-2023 — міжнародного щорічного кінофестивалю (Італія).

«Ми змонтували нашу «Галерею» за три дні й не чекали, що вона здобуде такі високі нагороди. Це надзвичайно приємно. У своєму мультфільмі хотіли показати, що Україна може знімати не лише про біль, а й гумористичні роботи», — зазначила вихованка «Веснянки» Анна Мєшкова.

Загалом установа координує роботу 67 комплексних закладів позашкільної освіти області.

«У нас є хлопчик Роман, тато його возить сюди з села. У дитини купа ідей, він ліпить персонажів із пластиліну і вигадує різноманітні історії для них. Нині працюємо над реалізацією його казки про Зубастика, який подорожує у Космосі», — розповіла викладачка Тетяна Соловйова.

Із 2021 року мультстудія «Веснянка» носить звання «Народний художній колектив». Як наголошують в облраді, робота над новими фільмами триває.

Фото Дніпропетровської обласної ради.