Як повідомляє прес-центр Повітряних сил, до відбиття повітряного нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України. В результаті бойової робити усі 23 «шахеди» збиті в межах Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.
Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін у своєму телеграм-каналі повідомив, що під час ворожої атаки БпЛА у Кременчуцькому районі на Полтавщині пролунали вибухи. За його словами, під ударом опинився промисловий об’єкт.

«Це спричинило пожежу, — написав Філіп Пронін. — До ліквідації наслідків залучали 18 одиниць техніки ДСНС та 85 осіб. На щастя, минулося без жертв та постраждалих».

В інших областях влучань та пошкоджень не зафіксовано.

Як повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ, протягом доби (станом на 20.02) відбулося 81 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 7 ракетних та 87 авіаційних ударів, здійснив 137 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури.

«Авіаційних ударів російських окупантів зазнали: Баранівка Чернігівської області, Бобилівка Сумської області, Старий Салтів, Чорне, Вільхуватка, Табаївка, Піщане, Синьківка Харківської області, Оріхів Запорізької області.

Під артилерійським вогнем російських загарбників опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей», — йдеться у повідомленні.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» на Куп’янському напрямку ворог здійснив 4 безуспішні спроби наступу в районі Синьківки Харківської області. Завдав авіаударів по населених пунктах Харківської області, зокрема Синьківці, Петропавлівці, Куп’янську.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, 1 пункту управління та 10 зенітно-ракетних засобах противника.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ завдали ударів по пункту управління, 4 складах боєприпасів та 5 артилерійських засобах противника.

Орієнтовні втрати ворога минулої доби загалом становили: 1230 російських окупантів, 5 танків, 36 бойових броньованих машин, 40 артилерійських систем, 2 реактивні системи залпового вогню, 1 засіб протиповітряної оборони, 2 літаки, 61 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 3 крилаті ракети, 38 автомобілів та 6 одиниць спеціальної техніки.