«Тут сталося нечуване. Ми побачили жорстоке обличчя армії путіна. Як його війська холоднокровно та безрозсудно поводилися тут під час окупації. Ми побачили, як розбивається людяність. Увесь світ у жалобі разом з бучанами», — ці слова належать Президентці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн, яка 8 квітня 2022 року спільно з Високим представником Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем і Прем’єр-міністром Словаччини Едуардом Геґером відвідала Бучу (на знімку).

Це був особливий візит для України, оскільки Урсула фон дер Ляєн привезла до Києва опитувальник для набуття статусу кандидатства нашої країни в ЄС. Але так само він став особливим і для світової спільноти. Після визволення Київщини світ побачив справжнє обличчя «російського солдата» і був вражений.

Наступного дня у Варшаві під час благодійного заходу Stand Up For Ukraine Урсула фон дер Ляєн сказала: 

«Я була вчора в Києві, відвідала Бучу. Немає слів, щоб описати жах, який я бачила у Бучі. Це потворне обличчя путінської армії, що розв’язала терор проти людей. І я маю настільки велике захоплення нашими мужніми українськими друзями, які борються проти цього. Вони воюють у нашій війні. Це наша боротьба, яку вони ведуть зараз. Тому що Україна воює не лише за свій суверенітет та цілісність. Вони також воюють, щоб дати відповідь на питання, чи буде демократія сильнішою, або ж домінуватиме автократія, чи право сили зможе домінувати над верховенством права».

Фото з телеграм-каналу Дениса Шмигаля.