Тільки на Новопавлівському напрямку окупанти намагалися 33 рази прорвати нашу оборону. На Бахмутському напрямку українські захисники відбили 11 атак противника, на Авдіївському — 25. 

Щодо лівого берега Дніпра, то тут війська рф спромоглися лише на один штурм. За словами речниці ОК «Південь» Наталії Гуменюк, росіяни продовжують «м’ясні» штурми без застосування бронетехніки в Кринках. Але непотужно через неможливість зараз провести ротацію підрозділів.

А от у районі Авдіївки російська армія намагається скористатися тактичними перевагами, отриманими після захоплення міста, та зберігає відносно високий темп наступальних операцій, щоб просунутися якомога далі. Про це звітує Інститут вивчення війни (ISW). Наразі війська рф зосередили удари на захід від Авдіївки у напрямку Бердичів, Орлівки та Тоненького, де українські військові створили негайні оборонні позиції для прикриття свого відходу з Авдіївки та відбиття подальших російських наступальних операцій, йдеться у зведенні.

На думку аналітиків, російські війська, ймовірно, продовжать спроби просунутися вперед, щоб позбавити українських бійців перепочинку, який дав би змогу Україні створити більш згуртовану і важкопрохідну лінію оборони поблизу Авдіївки. Проте ландшафт місцевості та водні об’єкти на захід від міста, особливо водойма між Бердичами, Семенівкою та Орлівкою, ймовірно, сповільнять темп просування росіян у цьому районі, зазначили в ISW.

За підсумками останніх семи днів, на східному фронті зберігається критична ситуація для ЗСУ, особливо біля Часового Яру, Новомихайлівки та сіл на захід від Авдіївки. Як зазначають військові спостерігачі, після окупації Авдіївки лінія фронту на захід від міста є нестабільною, а бойові дії розтягнулися вшир на 10 км. На околицях Бердичів та Орлівки рашисти вже ведуть штурмові дії.

Попри значні втрати в авіації, зс рф продовжують закидати КАБами українські позиції. Навіть використання ППО не стримує росіян. Ворог розуміє, що в нього відкрилося вікно можливостей, якого більше може ніколи не бути.

Експерти кажуть: наслідком втрати Авдіївки стало посилення тиску окупантів на сусідні ділянки фронту, зокрема й на Бахмутський напрямок. Ситуація на підступах до Часового Яру значно ускладнилася. Окупанти зачепилися за східні околиці села Іванівського та намагаються рухатися углиб. За селом іде пряма дорога на Часів Яр.

Очевидно, що найбільша після Донецька агломерація міст — Слов’янськ, Краматорськ і Костянтинівка — є пріоритетною ціллю для рашистів, тому вони вже зараз починають готувати основу для свого майбутнього наступу.

Для цього їм потрібно знелюднити нинішній центр Донеччини. Саме цим пояснюється обстріл Костянтинівки, під час якого ворог знищив залізничний вокзал, 14 будинків, 3 навчальні заклади й кілька адміністративних будівель.

Роботинський виступ росіяни щоденно атакують і з західного флангу, і з півдня та південного сходу. Для цього вони зібрали достатньо потужний кулак. Так, днями аж чотири колони бронетехніки намагалися прорватися у село з правого флангу, втім більшість техніки знищили Сили оборони — 18 із 30 бронемашин під час одного штурму. Хоча рашисти вже кілька разів заявляли про повторну окупацію Роботиного, однак Сили оборони міцно тримаються в центрі села, хоча й відступили з кількох позицій на його околицях.