Зустріч Геннадія Вацака з депутатської групи «Довіра» і військового Петра Петрушевського відбулася у громадській приймальні депутата у Могилеві-Подільському. Це була розмова двох людей, які обстоюють рідну державу: парламентарій — в тилу, військовий — на фронті зі зброєю у руках.

«Мав честь зустрітися з Героєм, — написав після зустрічі Геннадій Вацак на своїй сторінці у Фейсбуці. — Спілкувалися, обмінювалися думками, запитував про потреби побратимів пана Петра, окремі з них закрили одразу, деякі ще в роботі, але вони теж будуть позитивно вирішені».

Народний депутат розповів про свого співрозмовника. Петро Петрушевський добровольцем став у стрій з першого дня великої війни. На той час йому виповнився 21 рік! Починав з мінометника, виконував бойові завдання у розвідці, нині він оператор БпЛА.

«Простий, світлий хлопець, — зазначив у дописі Геннадій Вацак. — Про таких, як він, мають знати усі — вони тримають Україну!».

Молодого воїна Петра Петрушевського народний депутат неспроста назвав Героєм: наш захисник удостоєний нагороди «Золотий хрест» від Головнокомандувача ЗСУ.

До війни хлопець працював у кондитерському домі «Вацак». Народний депутат запропонував йому зустрітися з колективом. Військовий скромний, не одразу погодився. Пан Геннадій переконав його, що колегам буде приємно поспілкуватися з людиною з фронту. Та й молодому бійцю радісно потиснути руки тим, з ким донедавна працював. Він хвилювався, бо не звик до такого, але почувався щасливим.

«Дякуємо тобі, воїне! Слава і честь тобі і твоїм побратимам!» — читаємо у дописі народного депутата України Геннадія Вацака на адресу оборонця країни нашого земляка Петра Петрушевського.

Фото зі сторінки Геннадія Вацака у Фейсбуці.