Представити зразки власної продукції, запросити потенційних клієнтів, показати, що вони роблять, якої якості, розвиваючи бізнес й інтегруючись в місцеву громаду.
Такі можливості створили для релокованих виробників у Дніпрі на відкритому для цього майданчику-шоурумі «Check-in-Dnipro». Фактично, з’явився перший у місті магазин, де зібрана продукція релокованих бізнесів.

Одна з авторів ідеї — Олена Кучерюк з Краматорська. Свого часу вона перемістила власне виробництво одягу до Дніпра.

«Тут представлені вісім підприємств. Наприклад, бренд патріотичного одягу «Забой». Одразу можна зрозуміти, що це бренд з Донеччини, адже на футболках, кофтах зображені її визначні місця. Є виробники дитячого одягу з Лисичанська «Be Easy». Вони релокувалися двічі. У 2014-му — на захід країни. Згодом повернулися у визволене місто. На жаль, під час повномасштабного вторгнення були вимушені перевезти потужності до Дніпра. Також тут є й харківські представники. Виставлені свічки ручної роботи та одяг», — розповіла Олена.

Перевіз із Харкова до Дніпра вцілілу частину власного виробництва верхнього жіночого одягу Олександр Озерний. Каже, що раніше потужності були великі. Але через ворога вивезли лише залишки.

«Дуже добре, що нас підтримують. Поки що потроху розкачуємося. Зараз у мене представлені декілька видів жіночих курток з натуральним хутром. Нарощуємо виробництво у Дніпрі», — зазначає підприємець.

У місті добре розуміють необхідність підтримувати тих, хто опинився у складних обставинах. І тому намагаються підставити плече допомоги. І це дає результат. Так, якщо порівняти податки на доходи фізичних осіб, сплачені релокованими бізнесами до бюджету Дніпра за січень—лютий минулого року та за відповідний період цього, спостерігається їх зростання у півтора раза.

«Сприяємо тому, щоб бізнеси з небезпечних регіонів нашої країни відновлювалися. Запрошуємо їх до участі у нетворкінгах, конференціях, вебінарах. Таких як, наприклад, науково-комунікаційний проєкт для бізнесу та підприємців «Dnipro & Relocate». Його було організовано міською владою спільно з Агентством системного продажу Альони Сафонової в межах реалізації гранту за програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» тощо», — наголосила заступниця начальника управління регуляторної політики та розвитку підприємництва міської ради Ольга Мороз.

До речі, в межах державної Програми релокації, за офіційними даними станом на 10 лютого, до Дніпра переїхало 56 підприємств, 14 з яких уже відновили свою виробничу діяльність.

Дніпропетровська область.

Фото Дніпровської міської ради.