Також у 128 навчальних закладах міста працюють практичні психологи. Проте є ще 26 вакансій — чекають на фахівців.

«У тих школах, де більше тисячі учнів, є і лікар, і медична сестра. У школах, де менше тисячі учнів, є лише медична сестра. Кожен такий працівник додатково проходив курси домедичної допомоги. Такі курси пройшли і понад три тисячі педагогів. Усі школи забезпечені медичним супроводом», — розповіла заступник начальника управління освіти міської ради Олена Яковенко.

Крім цього, всі заклади долучились до Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Згідно з нею виділено два важливі напрями роботи: трансформація змісту освіти та впровадження психологічної служби в системі освіти. «Для цього психологи активно працюють у тандемі з медичним працівником, класним керівником та, звісно ж, із дітьми. Намагаються зробити все, аби у такий важкий час допомогти підтримати їхнє ментальне здоров’я», — додає Олена Яковенко.

Наприклад, у гімназії № 85 працюють медсестра і психолог. Із першого вересня понад триста дітей навчають за змішаною формою, решту — дистанційно. Школа отримала ліцензію на медичну практику.

«У нас усього достатньо, є ліки, матеріали. В укритті школи також є окремий куточок, де теж є все необхідне», — каже медична сестра Валентина Цебратенко.

Шкільний психолог Оксана Олександрівна зазначає, що практикує різноманітні вправи з дітьми для зниження стресу, організовує тренінги та ігри: «Роблю все, аби кожна дитина могла мені довіритись та поділитися зі мною своїми проблемами. Бо розуміємо, що нині війна, і малеча має дбати про своє ментальне здоров’я».

Усі 34 педагоги закладу протягом останніх п’яти років проходили курси домедичної допомоги. «Маємо враховувати психологічний стан наших учнів. Багатьом складно сприймати цю дійсність. Як і всі школи, ми включились у

Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?», ініційовану першою леді України Оленою Зеленською. Тож докладаємо всіх зусиль, аби дітки вміли подолати страх та не стресували. У цьому допомагає команда у складі шкільних практичного психолога і медичної сестри та виховної служби, які активно працюють із дітками», — наголосила директор гімназії Світлана Снитко.

Фото Дніпровської міської ради.