Голова громади Валерій Хоміцький розповів про досвід роботи та втілення на території громади проектів згідно з державними та зарубіжними програмами. Прикладом є два об’єкти.

Перший — відбудоване бомбосховище в одній зі шкіл. Це опорний заклад, де нині навчаються 505 дітей. Завдяки відремонтованому бомбосховищу в межах державної освітньої програми та за співфінансування з місцевого бюджету вже з 18 березня тут розпочинається навчання за змішаною формою. Укриття розраховане на 600 осіб і має все необхідне для продовження навчального процесу під час повітряної тривоги.

У цій же школі оглянули дитячий освітній центр Вулик, створений на базі закладу благодійниками SavED. Тут діти здобувають знання з педагогами, грають в ігри для розвитку та вчаться бути лідерами.

«Завдяки підтримці на рівні держави та різним бюджетним програмам наші громади мають змогу долучатися до отримання міжбюджетного фінансування для реалізації таких інфраструктурних проектів», — зазначив Олександр Пасічний.

Іще один об’єкт — модульна амбулаторія Березанської ЦРЛ, яку з нуля побудували та облаштували німецькі благодійники GIZ Ukraine. Кожен кабінет — із сучасним німецьким та японським обладнанням за європейськими стандартами. Заклад може приймати до 200 пацієнтів, а в разі відключення світла — працювати на потужностях встановленої сонячної станції. Громада лише надала земельну ділянку.

«Це — гарний приклад того, як потрібно працювати з міжнародними благодійними організаціями. До того ж, до громади вже прямує спеціальний транспорт для потреб лікарні, придбаний також на кошти міжнародних партнерів.

У сьогоднішніх умовах, коли майже весь бюджет країни спрямовується на допомогу армії, наші громади мають налагоджувати партнерські стосунки з міжнародними організаціями не тільки для відновлення, а й для розвитку», — переконаний народний депутат.

Фото з фейсбук-сторінки  Олександра Пасічного.