Безплатна англійська для дітей із носієм мови Джером Барретом

Улітку 2023 року 230 дітей із різних населених пунктів 96-го округу відвідали безплатні заняття з англійської мови від волонтера з Ірландії Джера Баррета, організовані за фінансової підтримки народної депутатки України Ольги Василевської-Смаглюк. Загалом на реалізацію проекту було витрачено власних коштів у сумі 67800 гривень.

Підтримка медичних закладів

Завдяки партнерам UNICEF Ukraine за ініціативи Ольги Василевської-Смаглюк заклади охорони здоров’я Димерської, Іванківської та Немішаївської громад отримали нове медичне обладнання: портативні УЗД-апарати, електрокардіографи, настільні лампи на сонячних батареях, лікарські засоби, генератор для безперебійного надання медичної допомоги та медичне обладнання разом із медичними витратними матеріали.

У 2022 році за сприяння Ольги Василевської-Смаглюк КНП «Іванківська ЦРЛ» отримав в користування реанімобіль зі Швейцарії.

Також завдяки співпраці з UNICEF Ukraine за ініціативи Ольги Василевської-Смаглюк КНП «Іванківський ЦПМСД» отримав новий автомобіль Suzuki Vitara в рамках реалізації проєкту з розвитку патронажної служби.

Завдяки ДП «НАЕК «Енергоатом» за ініціативи Ольги Василевської-Смаглюк медико-санітарна частина міста Славутич отримала медичне обладнання — стоматологічні установки та аналізатор.

Недолугі рішення Бородянської селищної ради створили загрозу існування Бородянської ЦРЛ. У результаті втручання у цю кризову ситуацію народної депутатки України Ольги Василевської-Смаглюк було виділено фінансування у сумі три мільйони гривень на виплату заробітної плати працівникам Бородянської центральної районної лікарні. Забезпечення розвитку цієї лікарні є постійним пріоритетом народної депутатки України.

Спільно з навчальним центром ХМАРА в Іванкові Вишгородського району провели тренінг для підготовки старшокласників та цивільних дорослих до викликів, пов’язаних з війною: перша домедична допомога (застосування міжнародного алгоритму MARCH), мінна безпека (міжнародні стандарти EORE), РХБЯ-безпека (як підготуватись та вижити в умовах дії радіологічної, хімічної, біологічної та ядерної небезпеки), психологічна підготовка (допомога при змінених психологічних станах), проведення евакуаційних заходів.

Підтримка наших військових

У 2022-023 роках за рахунок партнерів, великих компаній, благодійного фонду імені Михайла Василевського та за власний кошт придбали військове спорядження та дрони для ЗСУ на загальну суму 2155295,74 гривні.

Завдяки партнерам НАЕК Енергоатом, Укргідроенерго, Асоціації платників податків України регулярно передаємо до військових частин та підрозділів Збройних Сил України необхідні речі для захисників на фронті: генератори, дрони, тепловізійні приціли, біноклі тощо.

За допомогою друзів, небайдужого соціально відповідального бізнесу у 2022 році вдалося закупити паливо на суму 790 тисяч гривень для забезпечення військових частин, Бородянської, Іванківської лікарень, діяльності комунальних служб Димерської та Іванківської територіальних громад, роботу волонтерів для доставки вантажів, забезпечення виїзду експертів для огляду та відновлення зруйнованого житла.

Також завдяки співпраці з АЗК WOG вдалося забезпечити паливом оборонців Київщини в час тотального дефіциту та часткової окупації.

За допомоги друзів та благодійників упродовж усього часу повномасштабної війни Ольга Василевська-Смаглюк разом зі своєю командою надавали активну підтримку українським військовим: забезпечували їх старлінками, мобільними станціями, спорядженням (коліматорами, магніферами, прицілами, тепловізорами, артилерійськими бусолями тощо), бронежилетами, тактичним взуттям, зимовим одягом.
У 2023 році організувала великий збір та закупила дрони для військовослужбовців 241-ї ОБрТрО на загальну суму 672000 гривень.

10000 україномовних книг у бібліотеки на деокупованих територіях Київщини

У березні 2023 року народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк (на знімку ліворуч) ініціювала проект «10000 україномовних книг для бібліотек на де-окупованих територіях Київщини», щоб поповнити книжковий фонд бібліотек, які постраждали під час окупації та задля заміщення російськомовної літератури книгозбірень області. Упродовж року у 25 бібліотек Вишгородського та Бучанського районів доставила 8998 україномовних книжок.

Безоплатний паліативний догляд

Упродовж трьох років фінансує за власний кошт виїзд лікарів благодійного фонду імені Михайла Василевського, які надають паліативну допомогу невиліковним хворим у різних населених пунктах Київської області. Протягом 2022-2023 років було профінансовано 288 виїздів лікарів до пацієнтів у різні населені пункти Київщини.

Підтримка волонтерів та ВПО

За підтримки БО «Благодійний фонд імені Михайла Василевського» було закуплено планшети для навчанням дітям-ВПО з Енергодара.

Під час трагедії, яка сталась унаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, забезпечувала мешканців та евакуйованих тварин Херсонщини гуманітарною допомогою. Так, завдяки злагодженій роботі команди депутатки через волонтерів бу-ло доставлено 10 тонн гуманітарної допомоги.

Забезпечила волонтерське об’єднання «Бучанські павучки», яке підтримує наших захисників на фронті, 100 кілограмами парафіну. Понад 800 окопних свічок вже передано на передову.

Налагодила зв’язок із волонтерами Італії та сприяла передачі ними до одного із військових реабілітаційних центрів Київщини медичних засобів для проведення реабілітації.