Після зустрічі прем’єрів була запланована й пленарна сесія української та польської делегацій. Утім, на момент верстки номера, перемовини прем’єрів ще тривали.

Головні їх теми, як було зазначено заздалегідь, — оборонна підтримка України, ситуація з експортом української агропродукції на європейський ринок, розблокування спільного кордону. Тобто прем’єри планували скоординувати найгостріші питання перед спільним засіданням урядів.

«Розраховуємо на прагматичний і конструктивний діалог та напрацювання дієвих рішень», — резюмував очільник КМУ.

До речі, напередодні, 27 березня, у Варшаві відбулися переговори в тристоронньому форматі «Україна—Польша—Євросоюз» з представниками профільних асоціацій. У них взяли участь міністри сільського господарства двох країн Микола Сольський і Чеслав Сєкєрський, а також представники українських та польських організацій аграріїв. 

У міністерстві агрополітики повідомили, що українська сторона представила польським колегам аналіз свого експорту в Польщу та інші країни ЄС. А також зміни, які відбуваються в агроекспорті з початку повномасштабного вторгнення рф, в тому числі завдяки роботі морського коридору.

М. Сольський назвав переговори «складною, але відвертою розмовою між міністерствами та асоціаціями». «Важливо, що попередньо вже обговорили варіанти вирішення, які незабаром будуть озвучені. Водночас питання складне для всіх сторін і потребує додаткового часу. Дякую кожному з партнерів за особисте залучення в процес пошуку рішень», — зазначив він.

Фото з телеграм-каналу Дениса ШМИГАЛЯ.