Цьогоріч результати ЄВІ знадобляться при вступі на переважну більшість магістерських програм.

«Це випробування міститиме тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) і тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника)», нагадують в Українському центрі оцінювання якості освіти.

У затверджених документах визначено кількість завдань кожного тесту, форми тестових завдань, а також час, відведений на їх виконання, та схеми нарахування балів.

Завдання ТЗНК  буде укладено відповідно до Програми тесту загальної навчальної компетентності, а з іноземних мов — до Програми єдиного вступного іспиту з іноземних мов.

Блок тесту загальної навчальної компетентності складатиметься з двох компонентів: вербально-комунікативного й логіко-аналітичного. Загалом буде 27 завдань, з-поміж яких: чотири — на заповнення пропусків у мікротекстах (доведеться доповнити речення словосполученнями або словами, вибравши їх з-поміж наведених варіантів) і  23 — з вибором однієї правильної відповіді.

На проходження ТЗНК  відведуть 75 хвилин. За підсумками його виконання нараховуватимуть по одному тестовому балу за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді та за кожний правильно заповнений пропуск у мікротексті. Отже, за виконання всіх завдань ТЗНК можна отримати від  0 до 33 тестових балів. 

Блок з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника) складатиметься з двох частин: читання і використання мови.

Тест міститиме 30 завдань, з-поміж яких: шість — на встановлення відповідності, п’ять — з вибором однієї правильної відповіді та 19 — на заповнення пропусків у тексті (потрібно доповнити речення словосполученнями чи словами з наведених варіантів). 

На виконання цього блоку відведуть 45 хвилин. Нараховуватимуть по одному тестовому балу за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї відповіді та за кожну правильно визначену «логічну пару» в завданнях на встановлення відповідності, а також за кожен правильно заповнений пропуск у тексті.

Отже, за виконання завдань блоку з іноземної мови можна отримати від 0 до 30 балів.