Наступними аналогічні рішення мають ухвалити всі країни Великої сімки, хоча тут буде дещо складніше. Так вважає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Після того, як США ухвалюють своє рішення, я впевнена, що це дає нам дуже сильну позицію в перемовинах з іншими союзниками. Цей процес є абсолютно невідворотнім. З тими, хто досі сумнівається, треба посилювати дипломатичну роботу. Перемовини країн Великої сімки з приводу конфіскації будуть, хоча і більш напруженими», — підкреслює народна депутатка.

Щоб переконати усіх партнерів конфіскувати російські кошти, знадобиться чимало зусиль. Однак важливо розуміти: щойно ці рішення ухвалить колективний Захід, то далі підуть усі інші.

«Зараз ми дуже поспішаємо в тому, щоб всі необхідні кроки були проведені вчасно і росія чітко зрозуміла, що вони можуть вже забути про ці активи в США, Канаді, Великій Британії, ЄС, Японії та інших країнах. Я впевнена, щойно це рішення ухвалять демократичні країни, за ними підуть інші», — говорить Кіра Рудик.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.