До річниці визволення Мукачевого від фашистських загарбників з ініціативи міської організації Партії регіонів відбувся мітинг проти перенесення похованих біля міської ратуші воїнів, які загинули під час Другої світової війни. До обеліску Слави прийшли представники ветеранських та громадських організацій. Учасники акції заявили, що не дозволять спаплюжити пам’ять загиблих воїнів, які покояться в цих могилах, і докладуть усіх зусиль, щоб захистити поховання від будь-яких посягань.

«Якщо справа таки дійде до того, що могили почнуть переносити, ми задіємо всі можливі юридичні важелі впливу і не дозволимо вчинити цей акт відвертого вандалізму, — заявив голова мукачівських регіоналів В’ячеслав Шутко. — Ці люди загинули заради нашого з вами майбутнього, і пам’ять про них не повинна бути об’єктом маніпуляцій та політичних ігор». Водночас ветерани, присутні на мітингу, а також родичі похованих біля обеліску солдатів заявили, що готові захищати пам’ятник. «Переносити могили в жодному разі не можна. Якщо дискусії про це триватимуть надалі, ветеранські організації виступлять категорично проти», — заявив ветеран Іван Шилов.

Прийнято спільний Меморандум проти перенесення поховань, який із підписами передадуть представникам міської влади, повідомили в Закарпатській обласній організації Партії регіонів.

Закарпатська область.