Минулої суботи в Умані відбулося незвичайне дійство — свято води. Мешканці старовинного міста урочисто відзначили довгоочікувану подію — введення в експлуатацію нового комплексу споруд комунального водогосподарства, а разом із ним — цілодобову подачу живильної вологи в кожну уманську квартиру.
— Досі ми мали великі проблеми з питною водою, — ділиться заступник міського голови Умані Галина Кучер. — Адже отримуємо її зі 130-кілометрового водогону Білої Церкви. Тому подавати воду доводилося обмежено, за графіком. Коли ми поділилися своєю бідою з народним депутатом України Антоном Яценком, він пообіцяв, що зробить усе від нього залежне, аби Умань була з водою. Як бачите, сьогодні, на святі, жителі міста щиро дякують своєму обранцеві за те, що він дотримав свого слова.
Завдяки енергійній, наполегливій допомозі Антона Яценка, підтримці обласної влади в Умані оновили міський водогін, станцію очисних споруд, забезпечили житлові будинки засобами обліку води. Тепер наше завдання, сказав на урочистостях народний депутат, будівництво нового водопроводу Біла Церква—Умань. Реалізація цього проекту остаточно вирішить усі «вузькі» місця з постачанням води до «столиці» східного Поділля Черкащини.
Черкаська область.