Перші 80 осіб з «останнього призову» Дніпропетровщини вирушили служити в армію 8 жовтня. Усього нинішньої осені одягнуть форму 715 юнаків області. 285 з них служитимуть у Збройних Силах України, 380 — у Внутрішніх військах МВС і 50 — у Держспецтрансслужбі. Понад 500 залишаться на території Дніпропетровщини.

З нагоди відправлення призовників у Дніпропетровську традиційно відбулися урочистості. Біля Монумента Слави зібралися очільники області та міста, воєначальники, службовці гарнізону, вихованці Дніпропетровської флотилії юних моряків і річковиків, місцевого ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Євгена Березняка, школярі, допризовна і призовна молодь. Особливу увагу приділили ветеранам, які прийшли сказати напутні слова нинішнім захисникам Вітчизни.
Дніпропетровський обласний військком Сергій Калашников подякував батькам за виховання майбутніх захисників Вітчизни. І побажав призовникам гідно служити й повернутися додому здоровішими й змужнілими.
У пам’ять про загиблих у роки Великої Вітчизняної війни присутні поклали до Вічного вогню біля Монумента Слави гірлянду та квіти. Учасників свята привітав колектив вокально-хореографічного ансамблю «Юність Дніпра» (на знімку), а воїни 93-ї окремої механізованої бригади 6-го армійського корпусу ЗСУ продемонстрували стройову підготовку. Благословив новобранців митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней.
До речі, старшокласників, які зібралися на мітингу, очільники області потішили звісткою, що, незважаючи на перехід армії на контрактну основу, призови строковиків триватимуть.
«Буде продовжено призов до лав Внутрішніх військ і спеціальних транспортних військ, — звернувся до призовників заступник голови ОДА Ростислав Ботвінов. — Для кожної людини служба в армії — це можливість пройти справжню школу життя, виховати силу духу, здатність долати будь-які труднощі та перешкоди, дізнатися, що таке справжня чоловіча дружба». Сам Ростислав Геннадійович, до слова, строкову в армії не служив, проте має понад десять років роботи в податковій міліції. На відміну від свого начальника — голови ОДА Дмитра Колеснікова — який був сержантом ПДВ.
Фото прес-служби ОДА.