На 21 копійку менше коштуватиме жителям Дніпропетровська цього сезону опалення кожного квадратного метра житла. Тариф для абонентів комунального підприємства «Дніпропетровські міські теплові мережі» знижено до 6,52 гривні. Це стосується тих, у кого немає лічильників тепла.
Як розповів заступник директора підприємства Володимир Яремака, тариф знизили за рахунок скорочення тривалості опалювального сезону (з 175 до 172 днів) і збільшення нормативної середньої температури повітря за опалювальний період: з мінус одного до 0,2 градуса за Цельсієм.
«Для тих будинків, де встановлено лічильники тепла, тариф залишається незмінним — 268,74 гривні за одну гігакалорію теплової енергії», — зазначив чиновник.
Також поки що незмінними залишаються й нарахування за гаряче водопостачання. Споживачі, які не мають лічильників, платитимуть за нормою 42,25 гривні за кожного мешканця. Для тих, у кого пристрої обліку встановлено, кожен спожитий кубометр гарячої води коштуватиме 13,24 гривні. Однак, за словами Володимира Яремаки, робота щодо тарифікації триває. І якщо буде ухвалено відповідне рішення міськвиконкому, тариф може змінитися.