У Дніпропетровську правоохоронці виявили підпільний молокозавод. Вироблені на ньому молоко, сир, вершки та сметану продавали на ринках міста під маркою екологічно чистої продукції із села.
Як розповіли в прокураті області, під час огляду молокопереробного комплексу виявили, що його цехи й інші приміщення не відповідають гігієнічним і технологічним вимогам.
«На виробництві не створено необхідні умови для дотримання виробничої й особистої гігієни персоналом. Готова молочна продукція не відповідає стандартам і нормам, — зазначають у відомстві. — Діяльність підприємства здійснювалася без дозвільних документів. А люди, які тут працюють, офіційно не працевлаштовані й отримували заробітну плату в конвертах».
Як відзначають фахівці, підпільний завод щодоби міг виробляти до чотирьох тонн продукції — із сировини, яку закуповували в приватних господарствах області за фіктивними документами.
Щодо власників підприємства розпочато кримінальне провадження.
Зростуть допомоги вагітним і породіллям
На Дніпропетровщині на понад десять відсотків зростуть виплати вагітним і породіллям.
З початку року допомога з обласного Фонду соціального страхування зі втрати працездатності становила майже 190 мільйонів гривень. До грудня ця сума збільшиться ще на 19 мільйонів гривень.
За словами голови правління Фонду Віталія Дубіля, також зросли витрати на оздоровлення застрахованих у Фонді працівників і членів їх родин. «Якщо торік було оздоровлено 17 тисяч осіб, то цьогоріч путівки отримають 25 тисяч, — зазначив Віталій Петрович. — Улітку в заміських дитячих оздоровчих центрах відпочили й відновили здоров’я близько 23 тисяч дітей — це на дві тисячі більше, ніж минулого року. Ще півтисячі хлопчиків і дівчаток оздоровляться в осінньо-зимовий період у Криму».