Невелике підприємство ТОВ «Будсервіс» заборгувало працівникам майже 200 тисяч гривень. У залі суду за це відповідатиме його директор, депутат Мурованокуриловецької районної ради. Обвинувальний акт і матеріали досудового розслідування за наведеними фактами передано до суду прокуратурою району.
Як повідомила кореспонденту «Голосу України» прес-секретар прокурора Вінницької області Ірина Вихованець, слідством встановлено, що посадовець упродовж шести місяців безпідставно не платив трудівникам зарплату.
За таким само фактом триває досудове розслідування щодо керівника ПАТ «Ладижинський завод силікатної цегли», де сума заборгованої платні найбільша в області — 2,5 мільйона гривень. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено також відомості про кримінальне правопорушення щодо безпідставної невиплати зарплати у сумі 365 тисяч гривень посадовими особами ТОВ «Вендичанський цегельний завод».
Прокуратурою області встановлено, що заборгованість із зарплати в регіоні мають 55 підприємств. Загалом їхнім трудівникам не виплатили 10,8 мільйона гривень. Хоча з початку року сума боргів зменшилася на 3,1 мільйона гривень.
Вінницька область.