Учора працівники Тростянецького спиртозаводу, що на Вінниччині, разом із членами незалежних профспілок «Трудящі» і «Захист праці» пікетували приміщення Державного концерну «Укрспирт».

У такий спосіб вони вимагають повернути їм заборговану платню. Як повідомив кореспонденту «Голосу України» голова Вінницької обласної організації профспілки «Трудящі» Ігор Попенко, працівники заводу використали всі можливі засоби впливу на керівництво підприємства, але їм так і не вдалося отримати зароблені кошти. Не дали бажаного результату і звернення до владних структур на рівні області й держави. «Залишені без засобів до існування люди сподіваються, що, можливо, після пікету на них звернуть увагу і виплатять заборговане, тим паче що в масштабах концерну сума не така вже й значна — 800 тисяч гривень», — наголошує Ігор Попенко.

Підприємство «Тростянецький спиртозавод», що входить до складу концерну «Укрспирт», припинило роботу восени 2011-го. Відтоді на ньому змінили п’ять керівників. У серпні нинішнього року звільнили працівників бухгалтерії. На заводі залишилися охорона та частина адмінпрацівників.

Вл. інф.