Щороку кількість охочих отримати вищу освіту на Дніпропетровщині збільшується на 30—40 відсотків. Однак замість затребуваних у регіоні фахівців інженерних спеціальностей, абітурієнти, як і раніше, надають перевагу економіці та юриспруденції. Про це свідчать підсумки вступної кампанії, що завершилася.
Нинішнього року у виші ІІІ—ІV рівнів акредитації області було подано понад 130 тисяч заяв. Минулого року цей показник становив 104 тисячі, позаторік — усього 67 тисяч.
Третій рік поспіль під час проведення вступної кампанії при департаменті освіти і науки ОДА працювала «гаряча лінія», на яку всі охочі могли звернутися із зауваженнями, пропозиціями чи за довідкою.
«Усемеро знизилася кількість звернень у порівнянні з аналогічним періодом минулих років, — розповіла заступник директора департаменту Любов Кравченко. — Усі звернення мали виключно довідково-консультаційний характер, скарги в регіональну приймальню не надходили. Спеціальні виїзні перевірки також не виявили порушень у роботі приймальних комісій».