У селищі Васильківка, що на Дніпропетровщині, 29 серпня після реконструкції відкрився навчально-виховний комплекс. Реорганізація дала змогу не тільки вирішити питання з наповнюваністю учнями, а й створити додатково 40 місць для дошкільнят.
Для того щоб зберегти малокомплектні навчальні заклади й одночасно забезпечити нові місця для дошкільників, у регіоні пішли шляхом створення навчально-виховних комплексів. Одним з них став і Васильківський НВК №3.
Місцева загальноосвітня школа була відкрита в 1967 році. Розрахована на 450 учнів, до останнього часу вона приймала лише 208. Зменшення кількості учнів і підштовхнуло до реорганізації.
Під час реконструкції були проведені демонтаж і заміна віконних блоків, оштукатурені приміщення й замінена керамічна плитка. Також відремонтовані системи водопроводу й водовідведення, проведені електромонтажні й оздоблювальні роботи, упорядкована територія.
Нині тут діють спортивний зал, дві майстерні для технічних і обслуговуючих видів праці, два комп’ютерні класи з підключенням до Інтернету. Освіту надають 22 педагоги.
Сьогодні у регіоні налічується 53 навчально-виховних комплекси, сорок дитячо-навчальних закладів, створено 301 додаткову групу в діючих установах. Це дало можливість забезпечити близько десяти тисяч місць для дітей віком від двох до сімнадцяти років.
Дніпропетровська область.
 
Голова ОДА Дмитро Колєсніков (праворуч) взяв участь у відкритті НВК у Васильківці.
Фото прес-служби ОДА.