На засіданні розширеної колегії МВС України начальник Головного штабу МВС Володимир Березан оприлюднив висновки службового розслідування. За його результатами з органів внутрішніх справ звільнено дев’ять працівників міліції Миколаївської області, трьох — звільнено із обійманих посад, ще трьох — попереджено про неповну посадову відповідність.

За час роботи комісії, яка ретельно перевіряла обставини подій у Врадіївці, до представників МВС звернулося 94 громадянина. Серед них — і мешканці прилеглих до Врадіївського району населених пунктів. Комісія визначила, що до надзвичайної події за участю працівників міліції призвели безкарність та кругова порука, на яких базувалася діяльність частини працівників Врадіївського райвідділу, повідомляється на сайті МВС.

За недоліки в організації діяльності підпорядкованого підрозділу з органів внутрішніх справ звільнено начальника УМВС в Миколаївській області Валентина Парсенюка, його заступника та начальника кадрового підрозділу УМВС. Із займаних посад також звільнено трьох працівників обласного підрозділу внутрішньої безпеки. Крім того, за допущені порушення звільнено майже весь керівний склад Врадіївського РВ.
А тим часом
Учора учасники пішої ходи з Врадіївки провели акції біля районних відділів міліції в Монастирищі та Смілі Черкаської області. У планах протестувальників — відвідати вісім населених пунктів у Кіровоградській, Черкаській і Київській областях, де збирають підписи за відставку міністра внутрішніх справ.
— Нам залишилося пройти ще 185 кілометрів до Києва, — повідомив координатор пішої ходи Василь Любарець. — Люди радо нас зустрічають, допомагають їжею і одягом.
Тим часом Апеляційний суд Миколаївської області відхилив апеляцію адвоката одного з підозрюваних. Захист просив змінити обраний йому запобіжний захід. Апеляційна інстанція залишила без змін рішення суду першої інстанції. Затриманий лишається під вартою, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Миколаївської області.
Вл. інф.