«У Вінниці споруджують одноквартирний будинок на... одинадцять поверхів». У статті під таким заголовком («Голос України» від 26.06.2013 р.) ішлося про те, що в історичній частині міста над Південним Бугом підприємець на ділянці розміром лише 6,5 сотки зводить споруду на 11 поверхів загальною площею 5,8 тисячі квадратних метрів. Хоча у дозвільних документах зазначено зовсім інше: реконструкція старої будівлі з надбудовою третього мансардного поверху.
Директор департаменту архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міськради Максим Мартинюк назвав цей факт кричущим порушенням будівельних норм, а також прав громадян, які мешкають поруч. За його словами, вже є звернення до суду із заявою про припинення будівництва.
— Суд прийняв провадження у справі й заборонив будь-які роботи до з’ясування всіх обставин, — зазначив на сесії міськради міський голова Вінниці Володимир Гройсман. Він також повідомив, що виконком скасував видане раніше архітектурно-планувальне завдання на реконструкцію старої будівлі, придбаної підприємцем. У такий спосіб його позбавили можливості на законних підставах продовжувати роботи.
Найдивнішим є пояснення самого забудовника, яке він надав Державній інспекції архітектурно-будівельного контролю у Вінницькій області. «Підприємець пояснив, що він... помилився, вказуючи замість одинадцяти поверхів три, — розповідає перший заступник начальника інспекції Леонід Гужва. — Так само припустився помилки під час зазначення площі будинку». Мовляв, чоловікові складно розібратися в тонкощах української, бо він зовсім іншої національності і ніколи не вивчав нашу мову.
Леонід Гужва стверджує, що підприємець написав нову декларацію на проведення робіт у будинку.
— Згідно з новими нормами чинного законодавства, інспекція не надає дозволів на будівництво, — уточнює заступник начальника інспекції. — Ми приймаємо декларацію від забудовника, робимо це після того, як він отримує вихідні дані на об’єкт від органу місцевого само-
врядування.
Усі роботи на скандальному об’єкті припинено. Якщо навіть залишити три зведені поверхи, споруда все одно не відповідатиме вимогам законодавства в галузі будівництва, бо порушено права сусідів. До того ж будинок, що проектувався на 11 поверхів, матиме спотворений архітектурний вигляд. Таку думку висловлюють експерти. Сусіди припускають, що забудовник обрав тактику вичікування. Сподівається, що з часом йому все-таки вдасться добитися свого. Влада наполягає на тому, щоб будівлю було демонтовано, але ті, з ким вдалося поспілкуватися, не вірять, що її приберуть 
з-перед їхніх вікон.