Понад півтори тисячі кілометрів уже проїхав на велосипеді Олександр Боярський, який вирушив 15 червня в подорож з Вінниці до Індії. 33-річний мандрівник планує здолати відстань у вісім тисяч кілометрів за вісім місяців. Половину цього часу подорожуватиме Індією.

У розмові з кореспондентом «Голосу України» Олександр сказав, що запланував фінішувати в місті Панаджі, столиці найменшого індійського штату Гоа. Звідти назад добиратиметься літаком. Подорожує на дорожньому велосипеді голландського виробництва. Протягом першого дня здолав сто кілометрів. Приблизно стільки само проїжджає щодня. Ночує в наметі. Враженнями від подорожі ділиться в соціальних мережах. Каже, що в перші дні, коли їхав до кордону з Молдовою і власне Молдовою, постійно відчував попутний вітер. Вважає, що це гарний знак.

У Кишиневі трохи заблукав, шукаючи дорогу з міста. Зате зустрів такого самого велосипедиста, звати його Сергій. Він місцевий. Запропонував помитися, переночувати в нього у квартирі. Олександр не відмовився. Тієї ночі саме йшов сильний дощ, тож поталанило, що не змок. На своєму двоколісному вінничанин уже проїхав Молдову, Румунію, частину Болгарії. У неділю, 30 червня, він зупинився в готелі в Софії. Наступного дня вранці вирушив дорогою на Пловдив. Далі маршрут проляже через Туреччину, Грузію, Азербайджан, Іран, Пакистан.

— Сашко ще взимку сказав, що планує далеку подорож, куди саме поїде, повідомив пізніше, — розповідає його мати, Маргарита Василівна. — Він з дев’яти років на велосипеді. Досвіду достатньо, але все одно хвилююся, бо дуже далека дорога. Дотепер їздив тільки по Україні, найдалі — у Чернігівську область. А це ж край світу!

Олександр за фахом психолог, закінчив Київський педагогічний університет імені Драгоманова. Працював у Центрі СНІДу, у структурі одного з операторів мобільного зв’язку. Був волонтером у громадській організації людей з фізичними обмеженнями «Гармонія». Представники цієї структури приїхали на візках у сквер Козицького в центрі Вінниці, щоб разом з іншими провести мандрівника в дорогу. Сюзанна Жуковська повідала, що Олександр надзвичайно щира і чуйна людина. Члени організації зібрали йому трохи коштів. Але грошей у нього обмаль. На день вистачить не більш як чотири долари. Охочі можуть підтримати велосипедиста, номер рахунку є на сайті «ВКонтакті».

Олександр з дитинства любить читати. З книг багато дізнався про Індію. Давно захопився цією країною. Так і народилася мрія, яку наважився втілити в життя. Щасливої дороги і вдалої мандрівки, що ще можна побажати такому відчайдухові!

Вінницька область.

 

У далеку дорогу вінничанин узяв прапор нашої держави.

Фото автора.