Вінницький міський суд задовольнив клопотання правоохоронців про взяття під варту затриманого редактора однієї з місцевих газет і однойменного сайту. Як стверджують в обласній міліції, підозрюваний вимагав 400 тисяч гривень у ректора вишу за зняття із сайту компрометуючих матеріалів і спростування їх на сторінках газети. Затримали редактора в Києві під час отримання перших 100 тисяч гривень.
Адвокат Валерій Палій назвав затримання журналіста фарсом, а кримінальне провадження — сумнівним. За його словами, редакторові можуть змінити форму запобіжного заходу після внесення грошової застави.
— На мою думку, суд призначив непомірно велику суму застави — 91 тисячу 760 гривень, — каже адвокат. — Але спонсори допоможуть. Найближчими днями, наскільки мені відомо, гроші внесуть на рахунок Держказначейства і затриманого відпустять з-під варти.
В. Палій уточнив, що кошти для внесення застави шукають у Києві, де захисником журналіста є ще один адвокат. Скандальне видання, яке редагує затриманий, друкувало критичні матеріали про відомих людей. За непідтвердженою інформацією, видання друкують за спонсорської підтримки однієї з політичних сил.
Вінницька область.