До кінця нинішнього року у Вінниці планують ввести в експлуатацію два нові потужні підприємства — олійно-екстракційний завод з добовою потужністю 1800 тонн нерафінованої олії та молочноконсервний комбінат, де протягом доби перероблятимуть шістсот тонн молока.

Про це повідомив міський голова Вінниці Володимир Гройсман після ознайомлення з будівництвом. За його словами, будівельні роботи зі спорудження заводу з виробництва олії виконано на 95 відсотків, а молочноконсервного комбінату — на 75 відсотків. Загалом на двох підприємствах буде створено шістсот робочих місць. Вартість будівництва молочноконсервного комбінату — 500 мільйонів гривень, а олійного заводу — 321 мільйон.

Паралельно зі спорудженням виробничих потужностей обидва підприємства роблять внесок у соціальну інфраструктуру міста, реконструюють і будують дороги до нових об’єктів із облаштуванням зливної каналізації, тротуарів та освітлення, на що буде витрачено 34 мільйони гривень.

— Інвестори вкладають кошти у будівництво, бо влада створила сприятливі умови для бізнесу, — каже міський голова Володимир Гройсман. — Це дуже важливо для економічного розвитку міста. Було б правильно, якби частина податків, які нові підприємства сплачуватимуть до державного бюджету, залишалася у нас, у місцевих бюджетах. Такий розподіл створив би підґрунтя для економічного зростання обласного центру і регіону загалом.