У Вінниці «Лебедине озеро» танцювали просто у водограї
У Вінниці презентували грандіозне мультимедійне шоу «Лебедине озеро. Фантазія» (на знімку).
Кілька тисяч городян та гостей міста, які зібралися о вечірній порі на набережній Південного Бугу, мали змогу насолоджуватися справжнім дивом сучасної інженерії — новим казковим дійством із води, відео, світла, лазера і музики. Імпровізованим екраном став фонтан «Рошен». За сукупністю характеристик цей водограй — один з найбільших у Європі, але єдиний у світі із системою занурення під воду на зиму. За допомогою мультимедійного комплексу фонтану на величезному водяному полотні глядачі змогли побачити фантазію на тему класичного балету Петра Ілліча Чайковського. За словами керівника відділу маркетингових комунікацій «Рошен» Андрія Якуніна, над новим казковим шоу, в якому дивовижним чином сплелися перевірена часом класика і технологічне майбутнє, команда зі ста мультимедійників та музикантів працювала близько трьох місяців.
— З тригодинного класичного балету ми зробили п’ятнадцятихвилинну рапсодію для музичного супроводу шоу, що, мабуть, було найскладнішим, — розповів продюсер проекту Володимир Камінський. — Уривки з різних частин доповнили авторською музикою, додали сучасне звучання електронних інструментів. Над музичною концепцією шоу працював композитор Сергій Куценко.
Всю гаму емоцій передають молоді артисти: Юлія Сахневич (Дівчина із сьогодення), Роман Дмитрик (Герой із майбутнього), Юрій Пристаєцький (Зло). Своєю грою вони намагаються показати, що сучасний інформаційно насичений цифровий світ прагне розлучити людей, зробити їх почуття холоднішими. Але справжня любов здатна здолати всі перепони.
До речі, організатори дійства обіцяють, що гості Вінниці безкоштовно зможуть насолоджуватися новим шоу з п’ятниці по неділю, а також у святкові дні о 21:40.
Фото Валентини НАУМЕНКО.