У Миколаївському зоопарку відкрито ландшафтний комплекс «На стику двох культур», який гармонійно поєднує елементи Японії та Еллади. Із цієї нагоди тут відбулося яскраве дитяче свято.

Сакури, грецькі колони і статуї, великий ставок для 60 коропів кої, торії — Брама Вічного кохання, статуя Будди, японські ліхтарики... Ще до відкриття цей гарний куточок зоопарку став одним із найпопулярніших місць у відвідувачів. Вони прагнули доторкнутися до торії — символу удачі та процвітання, подумати про вічне, помилуватися, як грають у ставку величезні строкаті кої.
Однак співробітники зоопарку небезпідставно хвилюються: можливо, цей милий куточок доведеться... захищати від відвідувачів. Гості зоопарку не задовольняються прогулянками і спогляданням, багато хто норовить зруйнувати об’єкти зоологічного саду, поламати екзотичні дерева і кущі, нагодувати тварин чимось небезпечним для їхнього життя. За кої страшнувато — у день відкриття за ними наглядала гарна «гейша», виконуючи танець із віялами (на знімку). А далі що?
Фото автора.