Сто дитячих садків відкрито впродовж останніх п’яти років на Вінниччині, 35 із них — торік.

— Плануємо відсвяткувати новосілля у ще п’ятдесяти дошкільних дитячих установах, — наголосив голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан. — Отож чергу в дитсадки буде майже повністю ліквідовано. За винятком обласного центру і Жмеринки. У цих містах проблему розв’яжуть протягом двох наступних років.
В області реконструюють старі будівлі дошкільних закладів і споруджують нові. Фінансують роботи не тільки з місцевих та обласного бюджетів. Допомагають спонсори і громада. У деяких населених пунктах батьки малечі власноруч виконують будівельно-опоряджувальні роботи. У кожній відновленій установі є гаряча і холодна вода, централізоване опалення, система каналізації. Побутову техніку і навіть іграшки купують переважно спонсори. Наприклад, на реконструйовану двоповерхову будівлю дитсадка у селищі Вапнярка витрачено 2,5 мільйона гривень.
Еталоном у спорудженні нових дошкільних закладів є дитсадок «Подоляночка», відкритий нинішнього року в обласному центрі. Новобудову зведено майже повністю за кошти інвестора — будівельно-монтажного управління № 3 концерну «Поділля», який очолює депутат облради Тимофій Гіренко. На базі дошкільного закладу на 280 місць створюють перший у регіоні муніципальний Центр розвитку дитини.