Безплатно переглянути фільм в імпровізованому кінотеатрі просто неба можна у Вінниці, у сквері Козицького, що в центрі міста. Демонструють стрічки в рамках проекту «Кінодворик», який реалізує низка громадських організацій спільно з департаментом культури міськради та міським кінотеатром «Родина».
— Цю ідею ми виношували давно, — каже керівник відділу культурно-мистецьких проектів та організаційно-масової роботи департаменту культури Вінницької міської ради Світлана Тіскіна. — Проект покликаний не тільки організувати дозвілля молоді, ми також хочемо почути нові ідеї та думки про те, які заходи хотіли б втілити молоді жителі нашого міста. Тому після демонстрації фільму відбувається розмова з глядачами. А перед початком показу їх розважають вихованці вінницького Центру розвитку дітей та юнацтва «Дивосвіт».
Усі стрічки — короткометражні. Розпочали проект з німого кіно, що викликало особливе захоплення, особливо в молодих глядачів. Відбувся показ стрічки на природничо-екологічну тему «Океан». Шанувальники кіно побачать також кращі фільми з львівського фестивалю «Wіz-Art-2013».
Вінниця.