На Дніпропетровщині співробітники СБУ ліквідували міжрегіональне злочинне угруповання, учасники якого налагодили канал постачання до України вогнепальної зброї.

Було встановлено, що протягом півроку злочинці контрабандним шляхом ввозили на територію України зброю і надалі продавали її. У них була й своя майстерня, обладнана в одному з житлових будинків, де пістолети-кулемети і автомати ремонтували та переробляли.
— З-за кордону зброя надходила різними шляхами. Йшла, в основному, на Дніпропетровщину. Хоча були покупці і з інших регіонів. Серед учасників угруповання — і бізнесмени, і безробітні. Їхні клієнти пов’язані з криміналом, — розповідає керівник прес-служби УСБУ Ігор Воловик.
Оперативники затримали п’ятьох членів злочинного угруповання. За рішенням суду їм обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Під час обшуків, проведених у будинках і автомобілях затриманих, виявлено та вилучено сім різновидів пістолетів-кулеметів, серед яких були «УЗІ» і «Скорпіон», автомат АКС-74, гвинтівка «ТОЗ-12», 13 пістолетів різних марок і майже 300 патронів до них, зазначають в управлінні.
Слідство триває. За отриманою редакцією інформацією, затримано далеко не всіх зловмисників, причетних до злочинного бізнесу.
Дніпропетровська область.