Скаутський православний табір «Лядівські вогні» відкрито на березі Дністра, біля чоловічого монастиря в селі Лядова Могилів-Подільського району — найдревнішої святині Вінниччини.
Для 84 мешканців наметового містечка, а це діти віком 9—14 років, день у таборі починається з молитви. Вихованців вчать корисних справ: техніки пішохідного туризму, орієнтування, плавання, основ екології, надання першої допомоги у складних ситуаціях. Є також заняття з виготовлення витинанок, годівничок для птахів, іграшок тощо. Не обходиться і без спортивних змагань, різноманітних конкурсів. За словами настоятеля храму отця Антонія, завдання їхнього проекту — гармонійно поєднати основи духовного, фізичного та психологічного розвитку дитини, розвинути любов до рідного краю, його історії, виховати риси відповідальності за себе і за тих, хто поруч.
Відпочинок для дітей у православному таборі безплатний. Ініціативу храму з його створення підтримала низка благодійних організацій та спонсори. Зокрема, благодійний фонд «Батьківська земля», очолюваний народним депутатом України Оксаною Калетник, Всеукраїнська Асоціація жінок «За генофонд України», Могилів-Подільська райдержадміністрація, районна та міська ради, а також спонсори.
Тисячоліття Лядівського скельного храму відзначатимуть на державному рівні у вересні нинішнього року.