У п’ятиповерховому будинку, збудованому на околиці Вінниці у новому мікрорайоні «Академічний», 24 квартири новосели отримали за програмою «Доступне житло». Свідоцтва на право власності їм вручив 30 травня віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. Із 125 квартир, які жителі обласного центру придбали за названою програмою, 91 надано саме в цьому мікрорайоні.
— За свою 2-кімнатну квартиру ми сплачуємо щомісяця кредит вартістю дві тисячі гривень, — каже вінничанин Михайло Заворотний. — Раніше стільки платили за те, що винаймали житло. Про програму «Доступне житло» дізналися у липні минулого року. Не роздумуючи, почали збирати документи на оформлення кредиту. Подали їх у листопаді, а сьогодні отримали свідоцтво на право власності.
У новому будинку — 85 квартир. Здешевити їх вартість вдалося за рахунок того, що влада безплатно передала землю під забудову. «Вартість житла у новому будинку на 10—15 відсотків нижча, ніж в інших новобудовах Вінниці, вона становить 6200 гривень за квадратний метр», — каже генеральний директор будівельного концерну «Поділля» Тимофій Гіренко. За його словами, до кінця нинішнього року в мікрорайоні «Академічний» буде введено в експлуатацію ще три житлові будинки на 212 квартир. Заплановано спорудження школи, дитячого садка, кінотеатру, п’яти магазинів, аптек, спортивних та дитячих майданчиків.