У результаті удару стихії втрачено 150 дерев віком від 100 до 130 років
 
Ректор Одеського національного університету імені І. І. Мечникова Ігор Коваль вважає, що найбільше у місті постраждав саме ботанічний сад. У результаті удару стихії, яка бушувала шість днів тому, втрачено 150 дерев віком від 100 до 130 років. Ураган «попрацював» і в оранжереї.
Відновлювати колекцію доведеться десятиліттями, але вже до цієї осені необхідно відбудувати теплиці. Інакше, впевнений ректор, про ботанічний сад можна забути.
Сьогодні готується звернення до уряду із проханням виділити кошти на ці цілі. Також університету допомагають оперативне командування Південного військового округу й облдержадміністрація.
Університетський ботанічний сад не є комунальним підприємством, тому чекати допомоги від міської влади не доводиться, а впоратися самостійно співробітники не можуть. У саду елементарно не вистачає інструментів, щоб розпиляти стовбури столітніх гігантів, які попадали.
Ігор Коваль звернувся до всіх небайдужих одеситів із проханням про допомогу: гроші, інструменти, матеріали, вільні руки — ботанічний сад буде радий будь-якій допомозі.
Тим часом десятки будинків міста досі залишаються без електрики. Так, мешканці декількох з них по вулиці Бригадній вирішили перекрити сусідню, більш пожвавлену вулицю Петрашевського. А пізніше вийшли на іншу магістраль — Фонтанську дорогу, заблокувавши її між 6-ю і 7-ю станціями. Жителі цих будинків не були обділені увагою енергетиків, кілька разів представники обленерго приїжджали й оглядали пошкодження. Зрештою, за словами одеситів, зажадали по 500 гривень із кожного будинку за усунення несправностей. Шоковані таким цинічним підходом, одесити вирішили вийти на дорогу.
У цей само день була паралізована й вулиця Дмитра Донського — велика транспортна артерія, що з’єднує мікрорайони Таїрове й Великий Фонтан. Виникнуло кілька сварок мешканців з водіями, мало не дійшло до бійки. Довелося втрутитися міліції.
Лише пізно ввечері, домігшись включення електрики, мешканці розблокували вулиці й повернулися додому.
Одеса.