Представники Одеської станції швидкої допомоги — лікар Олексій Беленко і фельдшери Андрій Овчинніков та Олександр Ушенко — стали переможцями V Всеукраїнського чемпіонату бригад «служби 03», який відбувся у Києві.
Усього в змаганні взяло участь 38 команд, з яких 28 представляли українські державні установи системи екстреної медичної допомоги, а три — приватні клініки. Ще чотири команди приїхали з Польщі, Литви й Латвії.
Одеська бригада «швидкої» виборола на чемпіонаті перемогу в номінації «Краще вирішення кризових ситуацій під час надання екстреної медичної допомоги». Учасникам чемпіонату довелося працювати в найбільш типових надзвичайних ситуаціях — ДТП, пожежа, нещасний випадок на воді, тепловий і сонячний удари, отруєння, масові враження після вибуху.
— Ми брали участь у вісьмох конкурсах, при цьому потрібно було враховувати деталі, які на перший погляд складно було помітити, — розповів учасник чемпіонату, лікар підстанції №1 швидкої допомоги Одеси Олексій Беленко. — Так, в одному зі змагань було змодельовано ситуацію виклику до пацієнта, який перебуває в стані алкогольного делірію і який кидається на людей із сокирою. Необхідно було скоординувати дії з міліцією, а також помітити в приміщенні дитячу пляшечку з молоком. Звернути увагу на те, що в сусідній кімнаті перебуває маленька дитина. А коли ми відпрацьовували ситуацію в лісі, потрібно було помітити ящик зі знаком радіаційної небезпеки. Також досить складним був конкурс з надання медичної допомоги у великій аварії з великою кількістю потерпілих.