— Послаблення податкового тиску спрацювало на підвищення самосвідомості суб’єктів підприємництва — рівень добровільної сплати податків бізнесом перевищив 98 відсотків, — наголосила в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Ірина Зленко.
Якщо у 2012 році протягом січня-квітня на підприємствах регіону було проведено 61 планову документальну перевірку, то за аналогічний період нинішнього року перевірили 23 платників. Натомість рівень добровільної сплати обов’язкових платежів уперше досяг позначки в понад 98 відсотків.
— Усе це є свідченням того, що ми прагнемо рівноправного партнерства та конструктивної співпраці з підприємницькою спільнотою, — каже Ірина Зленко. — Моя мрія, щоб Україна стала державою добровільної сплати податків і зборів. Щоб підприємці не забували, що податки — це реальний механізм забезпечення розвитку країни, гідного життя її громадян, особливо тих, хто потребує підтримки.
За словами І. Зленко, надалі податківці перевірятимуть лише потенційних порушників. Їх визначили на підставі отриманої звітності. Щодо таких застосують відповідні санкції. Наприклад, у першому кварталі нинішнього року тільки за однією плановою перевіркою сума донарахованих узгоджених податкових зобов’язань перевищила 252 тисячі гривень.