Центральною вулицею Вінниці — Соборною — 23 травня пройшли Хресною ходою священики та віряни Вінницької, Могилів-Подільської і Тульчинської єпархій (на знімку). Захід приурочили до 1000-ліття Лядівського скельного монастиря, найстарішої святині краю. Згідно з указом глави держави ювілей храму відзначатимуть у вересні нинішнього року на державному рівні.

Перед початком Хресної ходи представники духовенства зібралися у кіноконцертній залі «Райдуга», що в Центральному парку культури й відпочинку Вінниці. З нагоди відзначення ще двох знаменних дат — 1025-річчя Хрещення Русі та 1700-річчя Міланського едикту — до Вінниці привезли частку Животворящого Хреста Господнього, мощі рівноапостольних Костянтина та Єлени і мощі святого рівноапостольного князя Володимира.

Участь в урочистостях взяли також керівники області та міста.

— Християнський вибір князя Володимира понад тисячу років тому визначив шляхи релігійного та культурного буття нашого народу, — зазначив у своєму виступі перед присутніми голова Вінницької обласної ради Сергій Татусяк. — Встановлені ним християнські норми мислення і моралі зробили нас такими, якими ми є сьогодні. Спадок князя Володимира мав розвиток у всі часи. Маємо берегти і примножувати скарб, який залишив нам хреститель Русі.

Відбулося нагородження переможців конкурсу, організованого Вінницькою єпархією УПЦ, управлінням у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації та департаментом освіти Вінницької міської ради. 

Хресну ходу очолили архієреї митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Тульчинський і Брацлавський Іонафан, архієпископ Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт.

Фото автора.